Over onze app

Onze app heet Rijschoolexpress. Hij is gemaakt om rijscholen de mogelijkheid te geven hun leerlingen in tussenuren of in snelle uurtjes tussendoor een rijles te kunnen aanbieden. Ook bied dit voordelen voor de leerling zelf. Heeft hij/zij een tussenuur kan de leerling naar de app gaan en zeggen. Over 20 minuten wil ik graag een rijles, is er een auto/begeleider beschikbaar? Zo ja, dan kun je deze boeken. Zo nee, dan kun je kijken of het 1o min later misschien nog kan.

 

Het idee

Het idee is bedacht door twee leerlingen op de Rede. De leerlingen kregen bij informatica de opdracht om een project op te starten. Ze hebben toen samen bedacht om een soort uber te maken voor rijscholen, zo kwam het idee van de Rijschoolexpress tot leven.

 

Het ontwikkelen

Het ontwikkelen is ook door de twee leerlingen gedaan. Ze hebben een moeilijke opstart periode gehad, maar naar mate de tijd verstreek ging het beter. Vooral het uittekenen van de bedoeling van de app was een tijdrovend proces. Ook was het praten een rijschoolhouder af en toe wat lastig. Tot overmaat van ramp had Dennis examens en werd er steeds minder gewerkt aan de site of de app.